Попри війну, 2022-й став дуже важливим роком для української музики. Виконавці країни, вимушеної оборонятися від російських атак, усі ці місяці підтримували співгромадян піснями українською мовою, збирали гроші для ЗСУ та біженців та нагадували усьому світу, що українська музична сцена — одна з найсильніших та найяскравіших у Європі. “Медуза” згадує вражаючі виступи українських музикантів 2022 року – від пісень про війну до тріумфу країни на “Євробаченні”.
«Океан Ельзи» «Квіти мінних зон»
Чи знайдеться зараз яскравіший співак українського світу, ніж Святослав Вакарчук. 2022-го він об’їхав практично всю країну; бував на передовій та в містах, які бомбила Росія; підтримував своїми виступами місцевих мешканців та військових; показував світові страх війни. Разом з «Океаном Ельзи» Вакарчук також знівечив половину Європи з благодійними концертами на підтримку ЗСУ.
У розпал оборони Маріуполя гурт випустив посвяту захисникам «Азовсталі». Колектив зіграв у київському метро на честь волонтерів та медичних працівників. А влітку вийшла прониклива балада «Квіти мінних зон» («Квіти мінних зон»), кліп на яку знімали, зокрема, в Донбасі. Усі збори з пісні передали на закупівлю військової техніки.

Add comment